MagunkrólA DaDalia Galeria közössége, kihasználva az internet adta lehetőségeket, kezdetben néhány fényképezést kedvelő ismerős összefogásával indult útjára egy virágokat népszerűsítő oldal köré gyűlt fotósokból.
Képeink megmutatásán túl igyekeztünk egymás technikáját, tudását, képeink minőségét megbeszélni, vagy akár több más témával is foglalkozni.
A DaDalia Galeria  mint vizuális alkotásokkal foglalkozó alkotóközösség, több mint 10 éve tevékenykedik, kiállításokat szervezett, bonyolított le, fotópályázatok kiírását és rendezését végezte, találkozókat, szakmai összejöveteleket hozott létre az internetes oldala köré gyűlt alkotók önfeláldozó közreműködésével. Örömmel üdvözöltünk minden alkotót, bármilyen alkotást a galériánkban.
Az oldal közösségének pályafutása nyilvánvalóvá tette a továbblépés szükségességét.
 Ez, a már működő, és reméljük továbbra is fennmaradó, alkotni képes közösség a DaDalia Galeria, kapott egy egyesületi formát a DaDalia Galeria Fotóköre megalapításakor.
Az addig végzett tevékenységet egyesületként folytattuk tovább, fotópályázatainkon lehetőséget nyújtva a pályázó fotósoknak, hogy alkotásaikat, és a látásmódjuk vizuális lenyomatát egy újabb fórumon mutassák meg. Közös és egyéni kiállításokat szervezünk, rendezünk az országban több helyen fotósainknak és az egyesülethez tartozó vagy közelálló, más művészeti ágban alkotó tagoknak.
Mint eddig is, a fotózásra alapozzuk a galéria és a fotókör  tevékenységét.
Továbbra is örömmel várunk minden alkotást, alkotót, érdeklődőt, társakat, partnereket vagy támogatókat.

Az egyesület székhelye és tevékenységének központja Derekegyház, ahol pályázataink kiállításainak és rendezvényeinknek zömét tartjuk, de a főleg internetes kapcsolatra épülő DaDalia Galeria tagjai (és így az egyesület tagsága is) az ország különböző tájain élnek és alkotnak.

Elődként a DaDalia Galeria évek óta, majd ennek folytatásként az egyesületünk a megalakulása óta tagja a MAFOSZ-nak (Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége) .

Fotópályázatainkat szakmai és technikai szintje alkalmassá tette arra, hogy MAFOSZ támogatást és nyilvántartást kapjunk hozzájuk. Ennek köszönhetően, az ezeken a pályázatokon kiállításra válogatott vagy díjazott fotók alkotói ezt az eredményt beszámítathatják a hazai vagy nemzetközi fotóművészeti diplomák különböző fokozatainak megszerzéséhez is.

Gyakorlatot szereztünk a fotópályázatok kiírásától a díjátadó kiállítás megnyitóján át a teljes levezényléséhez. A szakmai találkozók és pályázatotok népszerűsítéséhez, terjesztéséhez  igyekeztünk partneri kapcsolatokat kiépíteni több hazai és ( egyenlőre..román, szlovák, ukrán) külhoni pályázatfigyelő, megjelentető és kulturális webes és nyomtatott sajtóorgánumokkal. Továbbá a weboldalunk több mint ezer regisztrált kül- és belhoni alkotójával.


DaDalia Galeria Fotóköre Egyesület
Székhely: 6621 Derekegyház Paptelek 9.
Adószám: 18656091-1-06
Számlaszám: K&H  
10402836-50526787-88561006 
     


Vissza a főoldalra
.