Ha ez az oldal és fotói elnyerték tetszésedet, ezt kifejezheted és egyúttal támogathatod az oldalt, hirdetéseink meglátogatásával...
 

 
   
Képet keresel? Stock fotók!.....Képeidből eladnál? Stock fotózás!
Ha érdeklődsz, ha segítségre van szükséged, ha kérdésed van, vagy bármit el akarsz mondani,

segítünk, csak küldj egy e-mailt a    dadalia@vipmail.hu    címre!

Vagy írj a Stock fotózás fórumunkba!


   Stock fotók .... stock fotózás .... röviden.


Mi is a stock fotó? (Royalty Free Stock Fotos Images)

       Talán úgy lehetne meghatározni, hogy "előre gyártott" képek, nagy tömegben, olcsón felkínálva szabad, felhasználásra. A stock fotózás előre elkészített képeket jelent bizonyos témákban, amelyet mások pénzért letöltenek, így alacsony áron teszik elérhetővé szabad felhasználásra és a fotós ezért jutalékot kap.........

       Nagy általánosságban egy stock fotó ára 1$ és 10$ között mozog nagyság és ügynökségtől függően.

Ennyi pénzért a vásárló meghatározott példányszám határon belül szabadon felhasználhatja kiadványaiban, honlapjain vagy egyéb helyeken. Viszont a fotó újra és újra eladható, tehát mások is letölthetik ugyanazért az árért, számtalanszor.
Egyáltalán kik veszik meg a képeket? Például grafikusok, reklámügynökségek, dizájnerek, weboldalak, bekerülhetnek magazinokba, prospektusokba, szórólapokra, a képek felkerülhetnek utazási oldalakra, stb. stb.
Nyilvánvaló, hogy egyszerűbb, gyorsabb, olcsóbb megoldás letölteni egy stock oldalról pár dollárnak megfelelő összegért a jogdíjmentes képeket, mint időt, pénzt, energiát álldozni fotósra, modellre, műteremre, vagy kiszállásra....

       Tehát aki felhaszható képeket keres, az biztos talál céljainak igényeinek megfelelő képeket világszerte, azokon az oldalakon amelyek ilyen stock fotók (Royalty Free Stock Fotos Images) értékesítésével foglalkoznak.


Ahhoz hogy legyen mit letölteni, megvásárolni, a stock fotó oldalakat fel kell tölteni eladható képekkel.

       Stock fotózással foglalkozhat bárki, a hivatásos fotóművésztől az amatőrig bezárólag. Nincs kategória, határ, vannak nagy stockfotósok, akik hatalmas vagyonokat keresnek ezzel, de egy kis gyakorlattal, érzékkel és némi, erre áldozható idővel rendelkező amatőr fotós is tud keresni vele kisebb, vagy akár nagyobb összegeket........

Van viszont határ, kategória, minőségi követelmény a képek terén, amely követelmény nagysága oldalanként változik.
Már a bejutás lehetősége, nehézségei is nagy szórást mutatnak. Egyes oldalakon egyszerű regisztráció is elég, megelégszenek egy adatlap kitöltésével, de legtöbb helyen kérik valamely fényképes és angol nyelven is értelmezhető igazolvány másolatát. Olyan oldal is van, ahol még magát a regisztációt is elbírálás alá vonják, néhol kérnek előzetesen webcímet (címeket), ahol a jelentkező képeit, portfolióját meg tudják tekinteni.
Ha a regisztráció sikerült, így az oldalra bebocsátást nyerve, egyes helyeken lehet máris tölteni fel a képeket előzetes elbírálásra. Több helyen ezt megelőzi bizonyos tesz kitöltése, ami állhat pár egyszerű kérdésből a fotósról és indíttatásáról, de vannak oldalak, ahol egy "oktató, bevezető" anyagot kell átolvasni előtte és ezután a nagyobb lélegzetvételű teszt kitrjed akár néhány tesztfotó hibáinak feltárásáraira is. Nagyon változó az első alkalommal feltölthető képek száma. Van ahol csak elbírálásra kérnek meghatározott mennyiségű, képet a legjobbak közül, ez lehet háromtól tíz, tizenötig terjedő számú kép is, ettől teszik függővé a feltöltés lehetőségét, és van ahol egyből megjelenésre bírálják az első feltöltött mennyiséget.
Az elbírálások (főként az első) kimenetele, eredménye többnyire bizonytalan. Itt nem szabad hogy az ember kedvét szegje a kezdeti kudarc! Minden elbírálásban van jó adad szubjektivitás.... Söt valószinű, hogy az újoncokkal kissé packáznak is.
Valós, hogy vannak technikai, minőségi, tartalmi határok, szintek, de ezeket betartva, elérve, érdemes többször nekifutni, ha sikertelen lenne az első próbálkozás.
Érdemes továbbá több oldalon regisztrálni, tölteni fel a képeket, mert minden oldalon más az igény, a mérce, a szigor. Amit valahol elutasítottak, nem egyszer más oldalakon fogadják, és kereslet is lehet rá. Ha nem vállalunk kizárólagosságot, akkor egy-egy kép más oldalakra is nyugodtan feltölthető. Sőt, ugyanaz a kép, ugyanazon az oldalon, egy más időben esetleg egy másik adminisztrátor elé kerülhet, akinek esetleg kissé mások az irányelvei....
A képek témája nagyon sokféle lehet. Fotók az üzleti élet, életmód, emberi kapcsolatok, környezet, egészség, kert, állatok, tájak stb...stb világából, illusztrációk, rajzok, vektorgrafikák, logók, gombok .... és még sorolható lenne tovább is a lista.
A fotókat el kell látni az oldalon címmel, meg kell adni a tartalmát, és kell hozzá kapcsolni (10- 50 db) kulcsszavakat.

       Kép bármely oldalon, csak elbírálás után jelenhet meg a későbbiek során is. Figyelembe veszik a minőségi kritériumok felett a tartalmat, szerkesztést, és nem utolsó sorban azt, hogy az adatbázisukban mekkora készlett van az adott kép témájából. A minősítést szinte mindenhol eredeti nagyságban, azaz 100% méretben végzik. Az elbírálások ideje is igen változó, 1 naptól 1 hétig is terjedhet, de van oldal ahol szinte kiszámíthatatlan, akár hetekig rá sem néznek a feltöltött szériára. Oldalanként változik a feltölthető minimum és maximum kép méret pixelben és Mb. ban is megadva, és az elvárt technikai minőség is.
Mindenhol kérnek igazolást, hozzájárulást, szerződést abban az esetben, ha a képen felismerhető ember, vagy ismert középület, azonosítható magántulajdonú dolgok szerepelnek. Ezek minden oldalon letölthetőek, és kitöltendőek a fenti esetben.
A képeken nem lehet vízjel, felirat, nem szerepelhet rajta felismerhető logo, névtábla, reklám, cég és márka jelzés, olvasható utca névtábla.

       A letöltött (megvásárolt) képek árából oldalankén más és más összegű jutalékot füzetnek, ami függhett még a fotós besorolásától is. Ez lehet 30% is de előfordul 70- 80% is. A kezdők átlaga úgy 40 és 60% közé tehető.
Egy képet akár számtalanszor is letölthetnek a vevők, így sokszor 40- 60% gyűlhet a számlán egy képből. Sok képet folyamatosan feltöltve, több oldalra, van esély reménykedni a képeladások sikerében és a bevétel növekedésében!
A számlán összegyűlt bevételt, ha az aktuálisan meghaladja az (oldalanként változó) 50 - 100$ összeget, havonta, ( van ahol hetente) utalják PayPal-on, illetve MoneyBookers-en keresztül. Némelyik ügynökség esetleg egyből számlára, de előfordul utalványon is, bár ez utóbbi kettő nehézkes, és drága. A kifizetésekhez tartozik, hogy vannak oldalak, ahol ehhez különböző adózási adatokkal, űrlap kitöltését kérik.


"A royalty-free (RF) fotó olyan kép, amelynek esetében az ismételt felhasználásért már nem kell jogdíjat fizetni. A vásárló nem szerzi meg a kép szerzői jogát, törvényes felhasználásának joga azonban megilleti - anélkül, hogy további díjat kellene fizetnie, vagy az eladó megvonhatná tőle a felhasználás lehetőségét. Az RF kép nem adható el, nem engedhető át másnak, de számos előnye van: elsősorban a kényelem és az alacsony ár."
Képet keresel? Stock fotók!.....Van képed hozzá? Stock fotózás!


Ha a fenti leírás felkeltette érdeklődésedet, itt áttekinthetsz néhány stock ügynökséget, akár képet keresel szabad felhasználásra, vagy ha úgy érzed van jó néhány klassz fotód, amit fel is töltenél valahova értékesítésre. Minden leíráshoz találsz bannert, linket, nézelődhetsz az oldalakon, vagy akár regisztrálhatsz is rájuk.

Ha érdeklődsz, ha segítségre van szükséged, ha kérdésed van, vagy bármit el akarsz mondani,

segítünk, csak küldj egy e-mailt a    dadalia@vipmail.hu    címre!


Vagy írj a Stock fotózás fórumunkba!


 
 

Az egyik legnívósabb stock ügynökség. Főleg a kezdőknek erősen megválogatják a feltöltött képeket, de érdemes nekifutni, mert az eladásaik aránya jónak mondható!
Szükség lesz igazolvány másolatra, megbízható adatokra. A bejutáshoz egy komolyabb tesztet kell ki tölteni, ami a lap működésén kívül kiterjed pár tesztkép hibáinak feltárására is! A sikeres teszt után mindössze 3 képet kérnek a legjobbak közül, hogy ebből elbírálják a felvételt az oldalra.

A regisztráció ingyenes, innen az oldalról tudod is kezdeményezni, akár a fenti bannerról, vagy a lenti linken keresztül!

Royalty Free Stock Photos - istockphoto.com/

Stock Photos from 123RF


A nagy képügynökségek közé tartozó, 10 - 20 milliós aktív tartalommal, százezres nagyságrendű feltöltő létszámmal. Érdemes regisztrálni, feltölteni, talán nem nagyon szigorú az elbírálásuk.

A regisztráció ingyenes, innen az oldalról tudod is kezdeményezni, akár a fenti bannerról, vagy a lenti linken keresztül!

123RF.com - For all your creative needs! 
 


Fotolia


A nagy képügynökségek közé tartozik ez az európai érdekeltségű stock ügynökség, 20 millió feletti aktív tartalommal, főleg európai ügyfelekkel. A regisztráció elég egyszerű és gyors, a bejutáshoz egy egyszerűbb teszt kitöltése szükséges.
A képek elutasításának leggyakoribb indoka az, hogy adott témájú fotóból az adatbázisban már elegendő van, még esetleg az expozíciós hibákat szokták felróni.

A regisztráció ingyenes, innen az oldalról tudod is kezdeményezni, akár a fenti bannerról, vagy a lenti linken keresztül!

Royalty Free Stock Photos - fotolia.com

Azt hiszem a legnagyobb stock ügynökség a jóval 20 millió feletti aktív tartalommal, és a legnagyobb eladási forgalmával. Regisztrációhoz be kell nyújtani fényképes igazolvány másolatát is. A regisztrációt is elbírálják, ha ezt elfogadják, kérnek pontosan 10 képet, amit jó pár nap alatt bírálnak el. Ebből legalább hetet kell elfogadniuk, ahhoz hogy megkezdhető legyen a képfeltöltés. Ha több mint hármat visszautasítanak, amit sűrün meg is tesznek, sajnálják, de csak általuk meghatározott idő (20-30 nap) eltelte után lehet ismételten küldeni újból 10 képet és kérni a "bebocsátást"!

A regisztráció ingyenes, innen az oldalról tudod is kezdeményezni, akár a fenti bannerról, vagy a lenti linken keresztül!

Royalty Free Stock Photos - shutterstock.com 
 Stock fotók


A Canstockphoto egy kanadai jogdíjmentes fotóügynökség (Royalty free stock photo agency), igen nagy képadatbázissal rendelkezik. Részleges magyarítás történt az oldalon, de ez messze nem teljes körű fordítás.

A regisztráció ingyenes, innen az oldalról tudod is kezdeményezni, akár a fenti bannerról, vagy a lenti linken keresztül!

Szerzői Jogdíj Mentes Képek a Can Stock Photo-n
A több, más más témával feltölthető stock oldalakat összefogó, működtető ENVATO rendszernek a csak fotókat fogadó és értékesítő lapja. Közel 10 milliós adatbázissal rendelkező, növekvő oldal. A bejutáshoz a regisztráció után egy kisebb tesztet is ki kell tölteni, ezután lehet feltölteni a képeket, és várni az elbírálásukat.

A regisztráció ingyenes, innen az oldalról tudod is kezdeményezni, akár a fenti bannerról, vagy a lenti linken keresztül!

Royalty Free Stock Photos - photodune.net/ 
 


Stock Photos


Nagy stokfotó ügynökség, talán a legkevesebb hírveréssel, de 16-17 millió aktív tartalommal és sok százezer feltöltőjével igazán mincs miért szerénykednie.A regisztráció egyszerű és gyors. Azonnal lehet is tölteni fel képeket, a heti limit 140 fotó, amit később csökkenthetnek, az elutasított képek arányában. Talán az első feltöltött képek kezelése, elbírálásra küldése problémásabb, mert a könnyű regisztráció itt üt vissza, ekkor kezdi kérni a rendszer a fontosabb adatokat, igazolásokat, adó nyilatkozatot.... Az elbírálás pár napot is igénybe vehet.

A regisztráció ingyenes, innen az oldalról tudod is kezdeményezni, akár a fenti bannerról, vagy a lenti linken keresztül!

Royalty Free Stock Photos - dreamstime.com/

Stock Photos


Amerikai stockfotó oldal, tagjai és a feltöltött képek száma folyamatosan növekszik. A feltöltött képek elfogadás után jelennek meg a felületen. Regisztráció egyszerű, e-mail aktíválást sem kérnek. A szokásos igazolvány másolat elküldése után kérnek 6 db. képet a legjobbak közül, ennek pozitív elbírálása után engedik csak az eladásra szánt képek feltöltését.

A regisztráció ingyenes, innen az oldalról tudod is kezdeményezni, akár a fenti bannerról, vagy a lenti linken keresztül!

Stock Fotó - depositphotos.com/ 
 


Get a Free Image and a 20% Discount on Stock Photos at YayMicro.comNorvég stockfotó oldal, nem túl régen indult, de tagjai és a feltöltött képek száma folyamatosan növekszik. Ahhoz hogy a feltőltés hozzáférhető legyen, itt is kérnek igazolvány szkennelést. Nem a legnagyobb ügynökség, könnyen, gyorsan lehet regisztrálni, egyúttal az első képeket is tölthetjük fel azonnal, egy e-mail aktiválást követően.

A regisztráció ingyenes, innen az oldalról tudod is kezdeményezni, akár a fenti bannerról, vagy a lenti linken keresztül!

Royalty free photos and vectors at - Cutcaster.com/

BIGSTOCK


Hasonló paraméterekkel rendelkezik ez az oldal mint a Shutterstock. Valószínűleg egy érdekeltséghez tartoznak, mert a Shutterstock védjegyet is használja. Regisztráció tesztel van megtoldva, ezután feltölthetők az első képek.

A regisztráció ingyenes, innen az oldalról tudod is kezdeményezni, akár a fenti bannerról, vagy a lenti linken keresztül!

Royalty Free Stock Photos - bigstockphoto.com 
 

Ha a fenti leírás felkeltette érdeklődésedet, itt áttekinthettél néhány stock ügynökséget, akár képet keresel szabad felhasználásra, vagy ha úgy érzed van jó néhány klassz fotód, amit fel is töltenél valahova értékesítésre. Minden leíráshoz találsz bannert, linket, nézelődhetsz az oldalakon, vagy akár regisztrálhatsz is rájuk.

Ha érdeklődsz, ha segítségre van szükséged, ha kérdésed van, vagy bármit el akarsz mondani,

segítünk, csak küldj egy e-mailt a    dadalia@vipmail.hu    címre!


Vagy írj a Stock fotózás fórumunkba!


Képet keresel? Stock fotók!.....Képeidből eladnál? Stock fotózás!|   2012.HTML     |     ©  Dadalia Galeria      |     Infó és Kapcsolat: info@dadaliagaleria.hu     |     2012.HTML   |
 

Elvihető linkünk és bannerünkLégy Te is a partnerünk! Másold ki és vidd oldaladra a linkünk, vagy bannerünk kódját, azután írj, vagy küld el a Tiédet az info@dadaliagaleria.hu címre!

Linkünk:


Egy fotós közösség. DaDalia Galeria
A kimásolható kódja:

<a href="http://www.dadaliagaleria.hu" target=_blank>Egy fotós közösség. DaDalia Galeria</a>


Bannerünk:


Egy fotós közösség. DaDalia Galeria.

A kimásolható kódja:

<a href="http://www.dadaliagaleria.hu" target=_blank><IMG height=60 alt="Egy fotós közösség. DaDalia Galeria"
src="http://www.dadaliagaleria.hu/banner/dadalia_forum.png" width="468" ></a>Ajánlott linkjeink, linkcsere partnereink
Ajánlott oldalak.


Ahol a fényképezőgépeinket karbantartják:
http://fenykepezogepszerviz.hu


Femis és barátai
http://www.irodalmiradio.hu/femis


Molnárka kertje
http://www.molnarkakertje.gportal.hu


Szépségek a természetben
http://kutyavirag.hupont.hu/5/fooldal

Bannerek.

http://fenykepezogepszerviz.hu/index.php

Femis és barátai

Piramis születik


Linkcsere partnereink.

leszamolhatominta.gportal.hu

leszamolhatominta.mlap.hu

ingyenmintak.mlap.hu

Gyomnövény határozó

Sporthírek